NX CAM - Feature based manufacturing

NX CAM Feature Based Machining od AXIOM TECHFeature based machining v NX CAM je unikátní technologie pro automatické obrábění prvků jako jsou otvory, závity, kalibrické díry a podobně. Celá technologie funguje na základě topologického rozpoznání prvků. Není při tom potřeba mít vstupní data pouze z NX, ale technologie funguje i na libovolné geometrie načtené například pomocí neutrálních formátů jako je Step, Parasolid a podobně.

Po rozpoznání prvků je na řadě automatizmus, který spojí naši knihovnu nástrojů a obráběcích pravidel na rozpoznané geometrii. Vznikne nám kompletní obráběcí postup pro všechny rozpoznané prvky.

Programátor je samozřejmě upozorněn, pokud v procesu byly nalezeny neznáme prvky, popřípadě na obrobení nejsou v dané nástrojové knihovně k dispozici nástroje.

 

NX CAM Feature Based Machining od AXIOM TECHVeškeré operace jsou editovatelné, čili pokud se proces jakkoliv odlišuje od zavedeného standartu, může být upraven dle požadované specifikace. Standartní implementací této technologie je dohoda se zákazníkem o rozsahu potřebných prvků, které následně připravíme do uživatelské customizace.

V případě, že programátor chce sám vytvářet nové specializované prvky a technologie, je možno do licence přidat modul Feature based machining Author, jež dovoluje mít plnou kontrolu nad všemi pravidly s možností editace a postupného vylepšování této knihovny.

Technologie Feature based machining přímo vyzývá k využití bezpapírové dokumentaci, popřípadě barvení modelu nebo využití výrobních atributů na programovaných 3D modelech.

 

Zaujalo Vás řešení NX CAM? Neváhejte nám napsat a my Vám moc rádi předvedeme více.

Chci více informací

Nahoru

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.