Technologie

Potřebujete řešit digitalizaci v oblasti technologie? V rámci našich nástrojů Vám můžeme pomoci vyřešit veškeré práce technologa nebo programátora na digitální platformě společnosti Siemens. Potřebujete efektivně a moderním způsobem naprogramovat Vaše CNC stroje? Máme k dispozici pokročilý CAM systém NX, který dovoluje programátorům vytvářet NC programy. Součástí řešení pro obrábění je komplexní podpora v oblasti postprocesorů, šablon a dalších výstupů pro výrobu.

Nedílnou součástí digitalizace v technologii je možnost odsimulovat veškerou přípravu ještě před samotným spuštěním do výroby. My nabízíme pro tuto simulaci 2 možnosti. První možnost přidává přímo do systému NX CAM možnost simulovat vaše programy v rámci tzv. CSE simulace. Toto řešení umožňuje efektivně a ještě ve fázi programování každou operaci prověřit, odsimulovat a popřípadě upravit dle potřeb. Druhou možností je využití špičkového systému VERICUT, který umožňuje vedle pokročilé G kód simulace celého projektu dostat z Vašich NC dat pomocí optimalizačních algoritmů další produktivitu.

 

Digitalizace v technologii od AXIOM TECHCelý CAM systém z ekosystému NX těží jako jediný z plné integrace s PLM řešením Teamcenter. Toto přímé napojení zvyšuje produktivitu práce programátorů tím, že dokáže automaticky data v systému vytvářet, ukládat a pomocí procesů distribuovat přesně tam, kde jsou v danou chvíli potřeba.

Ve spojení s Teamcenter modulem pro Manufacturing tak programátor přímo doplňuje technologovi technologický postup, který je tímto mnohem detailnější a podrobnější, než kdyby byl tvořen konvenčním způůsobem. Velkou výhodou přímého propojení je možnost celý průchod práce řídit pomocí nadřazených procesů. Zde naše řešení vyniká velkou mírou spolehlivosti tím, že nedovolí například vyrobit díly ve špatné revizi, nebo bez schválení.

 


Digitalizace v technologii od AXIOM TECHAby byl proces digitalizace plně pokrytý i co se týká výrobních zdrojů, Teamcenter nabízí možnost distribuovat digitální výrobní zdroje do všech integrovaných částí řešení. Add-on modul MRL (Manufacturing resource library) umožní technologům, programátorům, popřípadě implementátorům výrobních linek přesně klasifikovat, sdílet a kontrolovat využití různých zdrojů pro výrobu. Například z pohledu programátora máme možnost mít klasifikovaných přes 300 typů komponent obráběcích nástrojů.

Následně může být každá takto klasifikovaná komponenta použita k sestavení obráběcí sestavy. Přímé propojení do NX CAM pak zpřístupní tuto sestavu uživateli k okamžitému použití. Jednotný zdroj dat dále zajistí, že se správně a efektivně vše propíše do technologického postupu a seřizovacích listů se všemi podstatnými informacemi, které potřebuje dále výroba.

 

Digitalizace v technologii od AXIOM TECHK uzavření smyčky plné digitalizace nabízí portfolio Siemens také prostředek Shop Floor Connect pro řízenou distribuci dat ve výrobě například přímo na CNC stroje. Toto řešení propojuje PLM platformu Teamcenter, CAM prostředí a řídící systém stroje tak, že umožní operátorovi na základě výrobní dávky vyhledat přesně ta data, která potřebuje pro svou zadanou práci.

Operátor také může efektivně nahrát data přímo do stroje. Samozřejmostí je také uzavření digitální smyčky, kde má operátor možnost spustit proces, změny, vyvolaný potřebou provést změny. Tento proces nad daty zajistí, aby se o změnách dozvěděli všichni v řetězci TPV a mohli na potřeby výroby reagovat.

 

 

Zaujalo Vás řešení digitalizace pro oblast technologie? Neváhejte nám napsat a my Vám moc rádi předvedeme více.

Chci více informací

Nahoru

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.