NX CAM - Simulace stroje

NX CAM Simulace stroje od AXIOM TECHModul pro simulace stroje v NX CAM slouží k pokročilé simulaci operací přímo v prostředí CAM systému. Umožňuje simulovat NC kód. Simulační CSE model Vašeho stroje je propojen s postprocesorem a proto můžete provádět podrobné simulace a testy Vašich operací již ve stádiu přípravy. Je totiž možno kontrolovat rozsahy pohybu stroje například ve chvíli, kdy volíte naklopení dílu v prostoru. Ihned vidíte, jestli například při zvoleném nastavení není stroj mimo limity, popřípadě jestli je Vůbec naklopení řešitelné kinematikou.

Součástí simulace je i zpřesněný výpočet kompletního času obrábění. Do tohoto času jsou již započítány reálné pohyby i s udanými hodnotami zrychlení a zpomalení os. Dále mohou být započítány i přesnější časy pro výměny nástrojů, popřípadě další procesní události na Vašem CNC stroji v průběhu obrábění.

 

NX CAM Simulace stroje od AXIOM TECHJak již bylo zmíněno v sekci pro soustružení, modul simulace obsahuje Synchronizační manažer. Tato utilita umožňuje automatický rozpad NC kódu na jednotlivé kanály a dále dovoluje vkládat synchronizační značky tak, aby Váš NC kód opravdu obsahoval veškeré informace pro produktivní obrábění.

Výhodou vestavěné simulace je rychlá kontrola drah před tím, než NC data pustíme na stroji. Touto kontrolou ve virtuálním prostředí odbouráme složité a nákladné odladění přímo na NC stroji. 

 

 

Zaujalo Vás řešení NX CAM? Neváhejte nám napsat a my Vám moc rádi předvedeme více.

Chci více informací

Nahoru

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.