NX CAD - 3D konstruování

3D konstrukce v NX od AXIOM TECH3D modelář je postaven na robustním jádře Parasolid, které nabízí stabilní platformu pro objemové i plošné 3D modely. Modelovací jádro Parasolid umožnuje využít tzv. Synchronní technologii, což je metoda přímého modelování, která dále zvyšuje flexibilitu a přináší nový přístup k tvorbě a editaci modelů.

Objemový modelář

NX klade velký důraz na plně parametrické modelování. Je možné tvořit a upravovat modely pomocí změny základních parametrů, tento přístup je často používán při tvorbě rozměrových řad, při konstrukci nástrojů apod.

 

NX CAD 3D modelář od AXIOM TECH

Plošný modelář

Plošný modelář slouží k tvorbě konstrukčních ploch, od jednoduchých přímkových, přes plochy tvořené sítí křivek, až po volně tvarované plochy. Součástí jsou také analýzy pro hodnocení kvality ploch a návazností mezi nimi.

Sestavy

NX umožňuje vytvářet sestavy z existujících komponent nebo vytvářet komponenty v kontextu existující sestavy. Tento přístup je velmi produktivní a také zajišťuje plnou asociativitu sestav. Velmi často nachází uplatnění při tvorbě postupových nástrojů nebo forem pro vstřikování plastů. NX také obsahuje funkce, které optimalizují práci s velkými sestavami.

NX CAD 3D modelář od AXIOM TECHVýkresová dokumentace

Výkresovou dokumentaci je možné tvořit jako samostatný soubor s výkresem nebo je výkres obsažen ve stejném souboru jako model. Výkresy jsou postaveny na šablonách, které obsahují rámeček s popisným razítkem a pohledy. Popisné razítko může být automaticky vyplněno informacemi převzatými z modelu.

Plechové díly

V samostatné aplikací pro tvorbu plechových dílů jsou obsaženy všechny potřebné funkce pro tvorbu ohybu, prolisů i tvarových prolisů. Plechové díly je možné rozvíjet do 3D tělesa nebo do křivek včetně zakótování ohybu, tvorby osy a hranic ohybu. Pokud je plechový díl neparametrický, po konvertování je s ním možné pracovat stejně, jako by byl vytvořen v NX.

 

Zaujalo Vás řešení NX? Neváhejte nám napsat a my Vám moc rádi předvedeme více.
Chci více informací

 

 

 

 

 

 

Nahoru

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.