Solid Edge - Výpočty a simulace

Solid Edge Simulaton od AXIOM TECHŘešení Solid Edge Simulation je soubor integrovaných nástrojů pro analýzu metodou konečných prvků (FEA), díky kterému mohou konstruktéři digitálně ověřit návrhy součástí a sestav přímo v prostředí CAD Solid Edge. Díky prověřené technologii analýzy metodou konečných prvků na bázi řešiče NX Nastran, snižují simulace Solid Edge potřebu po fyzických prototypech, čímž snižují náklady na materiál a testování a šetří čas.

Nástroje pro výpočty a simulace v Solid Edge Simulation používají stejnou základní geometrii a uživatelské rozhraní jako všechny moduly Solid Edge. Toto řešení mohou snadno používat uživatelé Solid Edge i se základními znalostmi pevnostních výpočtů (MKP), k dispozici jsou však i nástroje pro pokročilejší analýzy.

Solid Edge Simulaton od AXIOM TECH


Solid Edge Simulation

Uživatelské rozhraní je navrženo tak, aby uživatele provedlo celým procesem analýzy. Simulace v Solid Edge podporují sítě těles (tvořené čtyřstěnnými prvky), dvourozměrné sítě prvků skořepin na střednicových plochách plechových dílů, hybridní modely obsahující prvky 2D skořepin i 3D těles a také prvky 1D nosníků pro rámové konstrukce. Uživatelé mohou vytvářet a zpřesňovat sítě konečných prvků podle potřeby a tím zvyšovat přesnost výsledků. Simulace v Solid Edge také nabízí všechny typy okrajových podmínek, které jsou potřeba pro definici reálných provozních prostředí. Okrajové podmínky závisejí na geometrii, a zahrnují například pevné, připnuté, bez rotace, symetrické a válcové podmínky. Zatížení závisí také na geometrii, například mechanická a tepelná zatížení pro tepelné analýzy.

Solid Edge Simulaton od AXIOM TECH
Mezi mechanická zatížení patří síly, tlaky a účinky způsobené otáčením a gravitací tělesa. Typy analýz zahrnují pevnostní výpočty při statickém zatížení, zjištění vlastních frekvencí analýzy na vzpěr. 

Dále jsou to analýzy za ustáleného nebo s časem proměnného přenosu tepla a jejich kombinace s pevnostní analýzou. K dispozici je také analýza harmonické a dynamické odezvy ve frekvenční doméně pro simulace skutečných úrovní vibrací. Specialitou je schopnost využít a převzít výsledky z analýzy proudění provedené v Simcenter FLoEFD a použít je jako pevnostní zatížení.

Díky simulacím dynamické kinematiky v Solid Edge je možné vyhodnocovat a vizualizovat interakce součástí v sestavě. Díky tomuto řešení je možné snadno simulovat a ověřit chování výrobku ve skutečných provozních podmínkách a změřit síly a zatížení, která na něj působí.

Solid Edge Simulaton od AXIOM TECH

Škálovatelná řešení pro každého

Nástroje pro výpočty nabízejí ty správné nástroje a funkce pro uživatele a jejich konkrétní potřeby.
Více informací o Solid Edge Simulation               

Simcenter FloEFD pro Solid Edge

Simcenter FloEFD pro Solid Edge nabízí prvotřídní analytický nástroj pro výpočet dynamiky tekutin (CFD) pro proudění tekutin a přenos tepla. Nástroj FloEFD je plně zabudován do Solid Edge a disponuje inteligentními technologiemi pro snadnější, rychlejší a přesnější analýzy metodou CFD.
Více informací o Simcenter FloEFD pro Solid Edge

 

Zaujaly Vás simulace v Solid Edge? Neváhejte nám napsat a my Vám moc rádi předvedeme více.

Chci více informací
Nahoru

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.