NX CAM - Příprava modelu

NX CAM Příprava modelu od AXIOM TECH Pro efektivní přípravu obrábění je nejdřív potřeba si celý projekt správně nachystat. K tomuto účelu slouží v NX CAM prostředí celá řada nástrojů.

V první řadě má uživatel k dispozici sadu funkcí pro přímou úpravu modelu, která slouží pro editaci 3D modelu. Ať už je důvod oprava dat z důvodu vyrobitelnosti nebo například nutnost editovat rozměr 3D modelu na střed tolerance, vždy má programátor vše co potřebuje.

Základní CAM prostředí obsahuje rovněž plnohodnotný 2D skicář. Dále jsou zde funkce pro analýzu modelu před obráběním, jako například analýza úkosů, analýza zaoblení a podobně.

 

 

NX CAM Příprava modelu od AXIOM TECHNedílnou součástí CAM prostředí je také funkcionalita pro skládání sestav. Uživatel tak má k dispozici funkce pro tvorbu jak sestav, tak podsestav, linkování jednotlivých dílů do jiných celků například pro potřeby získání geometrií pro tvorbu přípravků. Dále je možnost tvořit různá pole dílů dle zadaných kritérií.

Součástí modulu Assemblies je také přístup do knihovny Reuse library, kde si může uživatel vytvořit vlastní databázi různých geometrií. V souvislosti s CAM prostředím se nabízí využití Reuse Library jako knihovna upínacích svěráků a podobných komponent. Tyto komponenty pak může uživatel velmi jednoduše pomocí Drag and Drop načíst do aktuální sestavy a využít je pro svou práci.

 

 

Zaujalo Vás řešení NX CAM? Neváhejte nám napsat a my Vám moc rádi předvedeme více.

Chci více informací
Nahoru

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.