Automatizace

Klíčem k efektivnímu vývoji automatizace a vysoce produktivnímu týmu inženýrů a programátorů je digitalizace. Vývoj automatizace je jedním z nejkomplexnějších inženýrských oborů zahrnujícím konstrukci, elektroprojekci, programování, montáž a commisioning zařízení. K jeho růstu a konkurenceschopnosti se bez digitalizace těchto procesů neobejdete.

Naší digitalizací efektivně řešíme typické problémy v oblasti vývoje, jako jsou nepořádek v dokumentaci, nemožnost rychle najít hledanou dokumentaci, komplikované sdílení dat mezi vývojovými týmy, čekání s programováním až na commisioning, papírové procesy schvalování a změn, manuální procesy archivace a distribuce do výroby či zbytečná administrativa.



Automatizace od AXIOM TECH Pořádkem v dokumentaci a automatickými procesy zproduktivníte až o 25%

Komplexní vývojovou dokumentaci automatizace není efektivní spravovat ve složkách, adresářích či jednoduchých DMS systémech. Řešením je spravovat technická data všech členů týmu pokročilým softwarem Teamcenter.

Veškerou dokumentaci od konstrukce přes elektroprojekci až po PLC programy tak vytváříte, revidujete a máte vždy a všichni dostupnou pouze na jednom, sdíleném a neměnném místě. Pomocí pokročilého nastavení už nedojde k chybnému číslování či pojmenování nových položek, získáte naprostý pořádek a konzistenci dat. Díky široké klasifikaci a parametrickému vyhledávání najdete snadno a okamžitě veškerou existující dokumentaci podle jakýchkoli parametrů (např. číslo projektu, název projektu, název dílu, autor souboru, aj.) nebo podle vzájemných relací a návazností.

Automatizace od AXIOM TECH

Minimalizujete tak opakované konstruování, dosáhnete pokročilé standardizace a efektivní spolupráce na vašem technickém úseku. V rámci revize dokumentace okamžitě ověříte zdali, jak a která dokumentace je změnou ovlivněna a zajistíte kompletní a bezchybné změnové řízení.

Automatickými procesy snadno, rychle a bezpapírově (elektronicky) schválíte a archivujete jakoukoli novou či měněnou dokumentaci, která bude okamžitě a elektronicky dostupná technikům, nákupčím i výrobě. Odstraníte tak zbytečnou a manuální administrativu, eliminujete chybovost dokumentace a snížíte náklady na nekvalitu.

Kompletní digitalizací procesů pomocí softwaru Teamcenter budete řídit svou dokumentaci moderně a efektivně na úrovni standardu Industry 4.0.

Zrychlete vývoj a zprovoznění strojů díky virtuálnímu ověření

Mechatronics Concept Designer od AXIOM TECHMechatronics Concept Designer (MCD) snadno nasimulujete a ověříte funkčnost, kinematiku, takt i parametry pohonů stroje od raného stádia návrhu stroje, až po finální design.

Mechatronics Concept Designer (MCD) automaticky ověří chování vašeho stroje dle zadaných parametrů, vypočte a vyexportuje potřebné parametry pohonů na základě fyziky a kinematiky stroje pro optimální konfiguraci pohonu pomocí SIZER. Zpět do MCD přenesete podrobné informace o pohonech, převodech včetně katalogového čísla či reálného 3D modelu. Připojením externího hardware pomocí protokolu OPC či komunikace s PLCsim Advanced, SHM apod. spustíte simulaci programu a ověříte funkčnost, kinematiku a takt stroje. Díky MCD virtuálnímu stroje a jeho virtuálního zprovoznění získáte větší flexibilitu, výrazně snížíte čas a náklady na vývoj vašeho stroje a minimalizujte vývojové a testovací iterace.

Off-line programování od AXIOM TECHZkraťte proces vývoje robotické linky díky off-line programování

Téměř v každé robotické aplikaci vytváříme nové konstrukční díly jako například pracovní palety, upínky nebo podstavec pod robota. Tyto díly vznikají v CAD systému, ale díky chybějící inverzní kinematice v CAD nemůžete rychle a bezchybně ověřit všechny polohy, kolize a dosah robotů s těmito díly a jste s tímto ověřením odkázáni až na commissioning.

Zefektivněte proces ověření vývoje už v rané fázi návrhu robotické aplikace pomocí off-line nástroje Tecnomatix Process Simulate. Pomocí inverzní kinematiky a dalších automatických nástrojů snadno a rychle ověříte vhodnost nových dílů, dosah robotů, bezkolizní provoz a rychlými iteracemi tak významně ušetříte čas vývoje, commissioningu a dodání automatizace. Zároveň do výroby pošlete až finální, ověřené díly a minimalizujete riziko poškození linky během commissioningu.

Tecnomatix Process Simulate od AXIOM TECHPrací na virtuálním dvojčeti ušetříte až 30 % času

Vývoj automatizace je komplexní práce i s dalšími prvky automatizace, které mají svoje senzory a funkčnost a je nutné je sladit do jednotné funkční aplikace. Běžně toto ladění probíhá až na testovací hale nebo u koncového zákazníka, a to v době, kdy je už velká část nových komponent vyrobena.

Zprovozněte celou automatizaci pomocí digitálního dvojčete s Tecnomatix Process Simulate. Pomocí tohoto řešení namapujete do modelu použité signály, přidáte senzoriku. Ovládaným zařízením přidáte funkce a napojíte je na potřebné signály. Připojíte program PLC na virtuální model a zařízení virtuálně zprovozníte včetně robotického programu v jednom prostředí. S využitím modelu a simulace otestujete a odladíte všechny varianty a scénáře rychleji a bez poškození dílů přímo na digitálním dvojčeti.

Tecnomatix Process Simulate od AXIOM TECH
Moderní, bezpapírová komuninace

Napojení systému Teamcenter na váš podnikový ERP systém zajistí automatické vytvoření adresářů projektů pro technickou dokumentaci. Veškerá vznikající dokumentace si tak automaticky uloží veškeré informace o relevantním projektu a bude vždy dohledatelná dle jakéhokoli klíče.

Schválením automaticky přenesete dokumentaci zpět do podnikového ERP systému a zajistíte její dostupnost celé firmě. Snadnou, online dostupností vaší platné dokumentace, třeba přes běžný webový prohlížeč či kiosek ve výrobě podpoříte efektivitu práce na technologii, kvalitě či výrobě.

Pomocí moderních nástrojů a dostupnosti dat budete vy i vaši obchodníci u zákazníků moci prezentovat vaše produkty či rozpracovaná řešení třeba formou 3D projekce na telefonu, tabletu, či v 3D brýlích či pomocí rozšířené reality.

 

Zaujalo Vás řešení digitalizace pro oblast automatizace? Neváhejte nám napsat a my Vám moc rádi předvedeme více.

Chci více informací
Nahoru

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.