Vývoj strojů a technologických zařízení

Jedná se o kompletní řešení pro návrh strojů, které umožňuje ověřit koncepci na základě reálného fyzikálního modelu stroje.

Mechatronic Concept DesignerTento koncept návrhu stroje umožňuje zohlednit požadavky zákazníků, vývojářů a všech zainteresovaných oborů od raného stadia návrhu stroje až po uzavření jeho konstrukce.

Tento přístup přináší mnoho výhod
  • možnost paralelní práce v různých oborech na jednom projektu
  • snadné a rychlé ověření různých variant, designu, funkčnosti atd.
  • simulace stroje před uzavřením konstrukce
  • levnější řešení než tvorba prototypů
  • definice opakujících se funkčních celků

Mechatronic Concept DesignerMechatronics Concept Designer (MCD) umožňuje spolupráci s externím software i hardware. Např. při vytvoření konceptu stroje je možné exportovat parametry pohonů, které umožní zvolit optimální konfiguraci pohonu v programu SIZER. Zpět do MCD se přenáší podrobné informace o pohonu, převodech, atd. vč. katalogového čísla a reálného 3D modelu.

MCD je schopen online komunikovat s externím HW pomocí protokolu OPC nebo exportovat posloupnost operací ve formátu PLCopen. Při využití OPC se MCD chová jako standardní klient. Pro SIMIT je dostupná synchronizovaná simulace.

Tento koncept tvorby virtuálního stroje a jeho virtuálního zprovoznění přináší mnohem větší flexibilitu, výrazně snižuje čas a náklady na konstrukci stroje.

 

Nahoru

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.