Strojírenství - více informací

Automatické generování kusovníků

Díky automatickým kusovníkům, propojeným s množstvím kusů, materiály, hmotnostmi a dalšími vlastnostmi, na jejichž základě lze kusovníky snadno a přehledně třídit, je možné velmi snadno redukovat čas potřebný k vydání dokumentace. Kusovníky a rozpisky je možné získat již ve stádiu návrhu, tedy i bez existence výkresové dokumentace. Tato jedinečná vlastnost je využita při integraci do podnikového IS.

Snadné revize výkresů

Každá změna, kterou konstruktér provede, se projeví ve všech návazných souborech. Konstruktér má ale změny a jejich průběh díky vestavěnému změnovému řízení přímo pod kontrolou, a může nechat aktualizace probíhat automaticky, nebo je sám řídit.

Nepřekonatelné možnosti pro načítání cizích dat

Solid Edge se Synchronní technologií obsahuje nástroje, které umožňují editovat geometrii libovolného tělesa přímou editací, nezávisle na znalosti či neznalosti historie vzniku. Při práci na importovaném modelu bez historie, se jedná o velmi efektivní způsob jeho parametrické editace.

Velké sestavy

Uživatelé programu Solid Edge běžně pracují se sestavami čítajícími řádově desítky tisíc dílů na běžném hardware. Uživatel si může sám definovat malé, střední a velké sestavy podle počtu komponent a nastavit pro ně specifická kritéria, která se aplikují během otevírání  a tím značně urychlí otevření rozsáhlých sestav. V Solid Edge má uživatel plnou kontrolu nad tím, která část editované sestavy je načtena v paměti. Při práci na sestavě je možné ukládat jednotlivé stavy zobrazení sestavy (konfigurace), používat aktivní a neaktivní díly, pracovat ve vytyčených zónách, a v budoucnu tak řídit zatížení systému. Velkou výhodou je možnost pracovat na zjednodušených prezentacích dílů i celých sestav, a tím se rychle orientovat v celém kontextu i velmi rozsáhlé sestavy na relativně málo výkonném hardware.

Systémové knihovny

Solid Edge má možnost přímo zaznamenávat know-how – typický způsob vkládání některých dílů a sestav, a po odsouhlasení uživatelem tento způsob vkládání při dalším vložení automaticky aplikovat. Toto uchování a aplikace jednou použitých postupů jde ale ještě dál, a poskytuje mnohem vyšší úroveň zrychlení konstrukce. Když se vytváří sestavy obdobných zařízení, existuje řada podobných konstrukčních skupin, které ke svému upevnění vyžadují specifické úpravy na okolních dílech. Právě pro tyto případy je určena funkčnost Solid Edge - systémové knihovny. V rámci systémové knihovny je definována skupina dílů, sestav či podsestav, které bývají vloženy do nadřízené sestavy, a současně jsou definovány související konstrukční prvky, které se promítnou do úpravy okolních dílů.

Procesní prostředí v sestavách

Součástí Solid Edge je také několik procesně zaměřených prostředí pro práci v sestavách. Přímo v prostředí sestav je možné využít speciálních funkcí pro tvorbu rámových konstrukcí a svařenců. Velmi podobné funkce slouží i ke konstrukci potrubních systémů, ohýbaných trubek a vedení kabelových svazků. Prostředí pro konstrukci kabelových svazků má integrovánu spolupráci s programy pro eCAD. Samozřejmostí jsou knihovny standardních dílů s podporou několika mezinárodních standardů v daných oborech.

Rámové konstrukce/svařence/potrubní systémy

Prostředí pro rámové konstrukce a svařenců a potrubních systémů, respektuje technologická specifika výroby svařovaných konstrukcí. Tažením profilů rámu, volbou tvarovek potrubí vlastních nebo vybraných z rozsáhlé knihovny normálií, po předdefinovaných drahách je možné vytvořit libovolnou příhradovou konstrukci nebo potrubní systém. Způsob napojení profilů a vzájemné kontakty řídí Solid Edge automaticky na základě údajů, preferovaných uživatelem. Každé napojení je možné definovat separátně. Z jediného modelu je možné získat odpovídající výkresovou dokumentaci pro všechny fáze výrobního cyklu svařence.

Kinematika

Součástí Solid Edge je i modul kinematické analýzy, který umožňuje snižovat náklady analýzou kinematických a dynamických vlastností mechanismů ještě před výrobou prototypů. Modul kinematiky simuluje funkce pohyblivých částí a sestav a zajišťuje tak jejich funkčnost a spolehlivost ve skutečných podmínkách. Samozřejmostí je vyšetřování kolizních stavů jak v klidových pozicích, tak za pohybu.

Vizualizace a prezentace

Fotorealistické či umělecké rendrování se širokou paletou nastavení, explodované sestavy, pohyb kamery, pohonů, animace rozložení sestavy, atd. Všechny jmenované a mnohé další je možné volně kombinovat, a vytvářet tak například fotorealistické animace. Vše se jednoduše řídí nastavením platnosti pohybů jednotlivých funkčních skupin a pohonů na časové ose editoru animací.

Nahoru

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.