5 osé frézování

5 osé frézování je určeno pro pokročilé obrábění programování 5-ti osých CNC obráběcích nástrojů, včetně multifunkčních 5-ti osých soustružnicko-frézovacích CNC obráběcích strojů. Umožňuje rychlé a přesnNX CAM 5 osé frézováníé obrábění součástí především pro letecký a automobilový průmysl, energetiku nebo výrobu forem. Náklon nástroje se definuje s ohledem na dosažení optimálních řezných podmínek a na hlídání kolizí. Dovoluje obrábění negativních stěn, které je mnohdy ve 3D problematické a redukuje počet obráběcích upnutí, čímž zkracuje a zlevňuje obrábění součásti. Pomocí tohoto modulu lze obrábět hluboké a strmé tvary s podstatně kratším vyložením nástroje, což dovoluje použít vyšší řezné podmínky a dociluje vysoce kvalitního povrchu obráběné součásti. Tangenciální obrábění bokem nástroje (SWARF) výrazně šetří obráběcí čas oproti klasickému 3 osému řádkování.

Součástí 5-ti osého frézování je speciální modul pro obrábění oběžných kol turbín. Obrábí se typizované části geometrie dílce (náboj, lopatka, mezilopatka, zaoblení atd.), takže po označení těchto tvarů, definici nástroje a nastavení parametrů obrábění provede vše potřebné NX CAM automaticky a velmi rychle. Variabilní 5-ti osé hrubování včetně zbytkového dokáže odebrat všechen nadbytečný materiál a ponechat pro dokončení konstantní definovaný přídavek. Dokončovací strategie respektující směr proudění tekutiny.

Nahoru

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.